Projecten Oosteroever Interieur Versluys Newsroom Contact
Sales Office & Showroom Oosteroever
Hendrik Baelskaai 12a, 8400 Oostende

T +32 (0)59 51 11 15
M info@groepversluys.be
nl / fr / en

Ensor Park

Oosteroever Oostende

Unieke symbiose tussen natuur & architectuur

Met de directe nabijheid van de zee, de duinen en het strand beschikt de nieuwe stadswijk Oosteroever in Oostende over een uniek en onmiskenbaar natuurlijk landschap. Om de spraakmakende gebouwen in deze nieuwe stadswijk naadloos te laten overvloeien in dit prachtig natuurlijke kader is rondom de Ensor Towers, die centraal op de site zijn gelegen, een harmonieus groen binnengebied aangelegd. Deze uitgestrekte nieuwe groenzone draagt de naam Ensor Park.


" Balance is not something you find… it's something you create "

Het groene Ensor Park wordt in verschillende fases uitgewerkt volgens de ontwikkelingen van de nieuwe gebouwen. Door de aanleg van dit uitgestrekte binnengebied wordt het groene karakter van de site visueel benadrukt en ontstaat er een natuurlijk wisselspel tussen de verschillende beeldbepalende gebouwen en het rustgevende karakter van de Oosteroeversite.

Om dit optimaal te garanderen is het Ensor Park ontworpen met een natuurlijke organische indeling en wandelpaden die elkaar kruisen in golfbewegingen. Er is bewust gekozen voor een typisch kustgebonden vegetatie van duin­helmgrassen en andere lage groengewassen die in verschillende accenten worden aangeplant. Met deze aantrekkelijke landschapsarchitectuur wordt een zacht golvend en natuurlijk landschap gecreëerd in harmonie met de omgeving en in perfecte synergie met de nabijheid van de zee.

Berlijnse Muur Oosteroever Oosteroever, Oostende

Berlijnse Muur

Het Ensor Park is een vrij publiek toegankelijke groenzone waar het voor iedere bezoeker van de Oosteroever aangenaam vertoeven zal zijn. Dit park zal op die manier de integratie met de rest van de nieuwe stadswijk bevorderen door een plek te zijn voor sport, ontspanning en cultuur. Om het Ensor Park ook artistiek op de kaart te zetten zal Versluys Groep over verloop van tijd enkele unieke kunstobjecten integreren. Sommige van deze kunstobjecten zullen direct of indirect ook een knipoog inhouden naar het werk en leven van de beroemde Oostendse kunstschilder James Ensor.

Begin 2020 kocht Versluys Groep een stuk van de historische Berlijnse Muur. Met deze aankoop steunt Versluys de ‘VZW Hart voor Handicap’. U kan dit ruim vier ton wegend authentieke betonelement bewonderen in het Ensor Park vlakbij de Ensor Towers. Het verhaal achter dit originele betonstuk ademt één en al geschiedenis uit, want de afbraak van de Berlijnse Muur was zonder twijfel één van de meest invloedrijke gebeurtenissen van de vorige eeuw.

Verkoopkantoor
Sales Office & Showroom Oosteroever
Hendrik Baelskaai 12a, 8400 Oostende
T +32 (0)59 51 11 15
Hoofdzetel
Versluys HQ
Zandvoordestraat 465, 8400 Oostende
T +32 (0)59 70 89 83
info@groepversluys.be
Schrijf u in voor de nieuwsbrief