Projecten Oosteroever Interieur Versluys Newsroom Contact
Sales Office & Showroom Oosteroever
Hendrik Baelskaai 12a, 8400 Oostende

T +32 (0)59 51 11 15
M info@groepversluys.be
nl / fr / en

Uw staatsboncenten komen binnenkort vrij... hebt u al plannen?

08 juli 2024
Staatsbon nwsbericht OO website beeld 01

Bent u één van de vele Belgen die in september 2023 intekende op de staatsbon? Dan ziet u uw centen binnenkort opnieuw op de rekening verschijnen. U vraagt zich ongetwijfeld nu al af hoe u dat vrijgekomen kapitaal optimaal kan laten renderen?

Veel banken gaan ervan uit dat ze uw spaarcenten zonder al te veel weerstand zullen kunnen opvissen

Begin september komt ongeveer 22 miljard euro vrij uit de Belgische staatsbon. De banken zijn alvast de messen aan het slijpen om uw spaarcenten opnieuw in portefeuille te kunnen nemen. Naast de reanimatie van enkele bestaande financiële spaarinstrumenten die nu terug worden afgestoft, zullen sommigen u ook proberen te verleiden met een hele batterij nieuwe beleggingsformules, waarbij de ene al wat complexer is dan de andere. Met een financiële woordenschat en in de meeste gevallen een hele reeks randvoorwaarden die menig boekhouder zal doen duizelen, zijn de banken ervan overtuigd dat ze het merendeel van de miljarden zonder al te veel weerstand opnieuw zullen kunnen opvissen.


Een hardnekkige inflatie blijft een groot deel van uw spaargeld aantasten bij de bank

Navraag leert dat heel wat spaarders en vermogende Belgen niet zitten te wachten op deze “nieuwe” spaar- en beleggingsformules van de banken. Velen zijn immers nog niet vergeten dat de voorbije jaren met de ultra lage rentes, vooral de financiële instellingen geld hebben verdiend. De gemiddelde spaarder bleef veelal in de kou staan en ging er toen met de hoge inflatie eigenlijk op achteruit, waarbij zijn spaarcenten verdampte als sneeuw voor de zon. Ook nu is het inflatiebeest in België met in juni nog 3,74 procent, het hoogste peil sinds augustus vorig jaar, allesbehalve getemd. Banken kunnen u dus misschien nu wel een beter rendement voorschotelen, maar de roerende voorheffing en de hardnekkige inflatie zullen ongetwijfeld opnieuw een groot stuk van uw rendement bij de bank aantasten.


" Over langere termijn heeft nieuwbouwvastgoed al meermaals bewezen een veilige haven te zijn in woelige tijden… als een rots in de branding. "

Nieuwbouwvastgoed in België, al vele decennia een veilige haven in woelige tijden

Dat de voorbije turbulente jaren vastgoed de storm goed heeft doorstaan is een feit. Vooral energiezuinige nieuwbouw blijft bijzonder populair. Dat de vraag naar moderne duurzame nieuwbouwprojecten continu blijft stijgen zal dan ook niet verbazen. Met een gunstig energielabel kan de eigenaar immers gevoelig besparen op zijn energiefactuur en daarnaast kan hij ook genieten van een hoogstaand wooncomfort. Dat de verkoopprijzen van nieuwbouwhuizen en -appartementen er grotendeels in slaagde om de hoge inflatie te volgen is veelzeggend. Over langere termijn heeft nieuwbouwvastgoed trouwens al meermaals bewezen een veilige haven te zijn in woelige tijden… als een rots in de branding. Vanwege de toenemende vraag zal een investering in nieuwbouw ook het meeste perspectief bieden op een potentiële toekomstige waardestijging bij doorverkoop.

Een vastgoedmarkt in twee snelheden

De verkoopprijzen van het voorbije jaar geven aan dat het tweespan tussen oudere energieverslindende panden en duurzame nieuwbouw toegenomen is. Meer en meer mensen worden afgeschrikt door de onvoorspelbaarheid van een renovatie en kiezen daarom de zekerheid en voordelen van een nieuwbouw. Maar ook tussen nieuwbouwprojecten onderling bestaat heel wat verschil. Recente cijfers bewijzen dat vooral de verkoopprijzen van goedgelegen, duurzame en hoogstaand afgewerkte luxeappartementen in de lift zitten. Ook bij Versluys Groep kunnen we deze trend bevestigen met de ontwikkeling van de hippe nieuwe stadswijk Oosteroever in Oostende.


" Recente cijfers bewijzen dat vooral de verkoopprijzen van goedgelegen, duurzame en hoogstaand afgewerkte luxeappartementen in de lift zitten ”

Op zoek naar het beste rendement? Investeer dan in hoogwaardige nieuwbouwappartementen aan zee

In 2014 is Versluys Groep begonnen met de realisatie van het toonaangevend stadsproject Oosteroever in Oostende. Heel wat kopers op Oosteroever zullen het zich met een jaarrendement van soms 5 procent en meer alvast niet beklagen. In deze context hoeft het niet te verwonderen dat de voorbije jaren, verspreid over een 10-tal projecten, al meer dan 525 luxe appartementen werden verkocht op deze site. Kwaliteit en duurzaamheid zijn hierbij de rode draad met naast unieke uitzichten op de zee, duinen en het prachtige Ensor Park, ook een garantie op een hoogstaande afwerkingsgraad. Combineer dit alles met een iconische architectuur en dit op een absolute toplocatie aan zee en u krijgt de perfecte ingrediënten voor een waardevaste investering die moeiteloos generaties kan meegaan.

Naast vaste bewoning en de tweede verblijven zijn er heel wat eigenaars die hun luxeappartement verhuren, al dan niet op seizoen basis. De enorme populariteit van Oosteroever in Oostende weerspiegelt zich ook in stijgende huurprijzen waardoor eigenaars niet alleen hun appartement jaar na jaar zien stijgen in waarde maar desgewenst, aanvullend, ook kunnen genieten van een mooi huurrendement.

Wilt u meer weten over de investeringsmogelijkheden op Oosteroever in Oostende?

Contacteer ons op 059 51 11 15 of mail naar sales@groepversluys.be. Maak uw persoonlijke afspraak en bezoek onze verschillende modelappartementen, ontdek onze instapklare units en maak kennis met onze nieuwe toekomstige topprojecten aan zee.

ADMIRAL - ENSOR TOWER II - TRINITY

Gegevens, tekst en fotomateriaal mag niet gekopieerd en/of hergebruikt worden zonder de uitdrukkelijke en voorafgaande toestemming van Versluys Groep. Versluys Groep, PR & Marketing - marketing@groepversluys.be
Verkoopkantoor
Sales Office & Showroom Oosteroever
Hendrik Baelskaai 12a, 8400 Oostende
T +32 (0)59 51 11 15
Hoofdzetel
Versluys HQ
Zandvoordestraat 465, 8400 Oostende
T +32 (0)59 70 89 83
info@groepversluys.be
Schrijf u in voor de nieuwsbrief