Projecten Oosteroever Interieur Versluys Newsroom Contact
Sales Office & Showroom Oosteroever
Hendrik Baelskaai 12a, 8400 Oostende

T +32 (0)59 51 11 15
M info@groepversluys.be
nl / fr / en

Architecturale grens verlegd met One Baelskaai

11 januari 2023
One Baelskaai zeezicht

In de historische haven van Oostende staat met One Baelskaai hét boegbeeld van Oosteroever. Het iconische hoekgebouw met golvende terrassen en expressieve terrasranden is ontworpen door het gerenommeerde Binst Architects. Voor de evocatie van het duinengras en de duin­afrastering koos Versluys en de architect voor de Linarte bruinzwarte/bronzen geprofileerde gevelbekleding die contrasteert met de vloeiende horizontale lijnen.

Wij spraken met projectarchitect Ward Lagrain van Binst Architects over de zoektocht die daaraan vooraf ging.“Dit project vormde een uitdaging maar ook een luxe. Voor dit project bestonden al plannen die vrij concreet waren. Versluys had al grotendeels bepaald hoeveel appartementen met welke oppervlaktes er zouden komen, en ook de indeling van die ruimtes lag in grote lijnen al vast. We konden heel experimenteel de gevel en terrassen onderzoeken op vlak van vorm, uitstraling en materialisatie."


"Niet bij elk project kan je zo in detail treden tijdens een onderzoek. Heel vaak word je gehinderd door strenge budgeteisen. Die vereisten waren er nu ook wel, maar ze bevonden zich toch in een iets andere grootteorde.”


" One Baelksaai is een outstanding project waarbij de architecturale grenzen mochten verlegd worden. "

Ward Lagrain - Binst Architects

FOCUS OP FAÇADE
-

“Voor dit dossier moesten wij op planbasis niet in detail treden, wat ons toeliet om de focus 100% op de buitenkant te leggen. De luxeappartementen zijn groot en Versluys wist dat ze op planbasis, op die ligging, al een verkoopbaar project hadden. Alleen hebben zij niet de expertise om grensverleggende gevels te ontwerpen. Vandaar dat ze bij ons aanklopten."

"De gevel weerspiegelt het karakter van de site, havengebied en kust. De terrassen met hun expressieve terrasranden geven het complex een unieke uitstraling en maritiem karakter. De glooiingen van het gebouw gaan mee met het golvende karakter van het voorliggende duinlandschap en de zee. Golvende doorlopende glazen balustrades reflecteren licht, lucht en water.”

"Ook de materialisering van One Baelskaai verwijst naar het omringende duinlandschap. De geprofileerde Linarte gevelbekleding evoceert het beeld van de duinen. Het inzetten van Linarte werd niet zomaar op één dag beslist. De werf zat in ruwbouw al op niveau +3 toen het Renson product ‘in the picture’ kwam. Wij als architect hadden wel al gezegd dat wij een verticaal geprofileerde gevel wilden die knipoogde naar het duingras. Die subtiele verticale verwijzing in onze gevel contrasteert mooi met de horizontaal glooiende terrasboorden."


copyright beeldmateriaal
Versluys Groep

bron

Renson

-

Gegevens, tekst en fotomateriaal mag niet gekopieerd en/of hergebruikt worden zonder de uitdrukkelijke en voorafgaande toestemming van Versluys Groep. Versluys Groep, PR & Marketing - marketing@groepversluys.be
Verkoopkantoor
Sales Office & Showroom Oosteroever
Hendrik Baelskaai 12a, 8400 Oostende
T +32 (0)59 51 11 15
Hoofdzetel
Versluys HQ
Zandvoordestraat 465, 8400 Oostende
T +32 (0)59 70 89 83
info@groepversluys.be
Schrijf u in voor de nieuwsbrief