Projets Oosteroever Intérieur Versluys Newsroom Contact
Sales Office & Showroom Oosteroever
Hendrik Baelskaai 12a, 8400 Oostende

T +32 (0)59 51 11 15
M info@groepversluys.be
nl / fr / en

Topchocolatier Olivier Willems opent zijn deuren op Oosteroever - kopie

11 janvier 2023
One Baelskaai 04

Dresen optiek verhuist eind dit jaar naar de nieuwe stadswijk Oosteroever in Oostende

Wij spraken met projectarchitect Ward Lagrain van Binst Architects over de zoektocht die daaraan vooraf ging.“Dit project vormde een uitdaging maar ook een luxe. Voor dit project bestonden al plannen die vrij concreet waren. Versluys had al grotendeels bepaald hoeveel appartementen met welke oppervlaktes er zouden komen, en ook de indeling van die ruimtes lag in grote lijnen al vast." We konden heel experimenteel de gevel en terrassen onderzoeken op vlak van vorm, uitstraling en materialisatie.


Niet bij elk project kan je zo in detail treden tijdens een onderzoek. Heel vaak word je gehinderd door strenge budgeteisen. Die vereisten waren er nu ook wel, maar ze bevonden zich toch in een iets andere grootteorde.”


" De nieuwe woonwijk Oosteroever straalt één en al kwaliteit en innovativiteit uit, twee belangrijke kernwaarden die we ook bij Dresen hoog in het vaandel voeren "

Vida & Team Marina

FOCUS OP FAÇADE
-

“Voor dit dossier moesten wij op planbasis niet in detail treden, wat ons toeliet om de focus 100% op de buitenkant te leggen. De luxeappartementen zijn groot en Versluys wist dat ze op planbasis, op die ligging, al een verkoopbaar project hadden. Alleen hebben zij niet de expertise om grensverleggende gevels te ontwerpen. Vandaar dat ze bij ons aanklopten."

"De gevel weerspiegelt het karakter van de site, havengebied en kust. De terrassen met hun expressieve terrasranden geven het complex een unieke uitstraling en maritiem karakter. De glooiingen van het gebouw gaan mee met het golvende karakter van het voorliggende duinlandschap en de zee. Golvende doorlopende glazen balustrades reflecteren licht, lucht en water.”

Buro-M


Gegevens, tekst en fotomateriaal mag niet gekopieerd en/of hergebruikt worden zonder de uitdrukkelijke en voorafgaande toestemming van Versluys Groep. Versluys Groep, PR & Marketing - marketing@groepversluys.be
Bureau de vente
Sales Office & Showroom Oosteroever
Hendrik Baelskaai 12a, 8400 Oostende
T +32 (0)59 51 11 15
Quartier général
Versluys HQ
Zandvoordestraat 465, 8400 Oostende
T +32 (0)59 70 89 83
info@groepversluys.be
Enregistrez-vous pour recevoir le bulletin d'informations