Projecten Oosteroever Interieur Versluys Newsroom Contact
Sales Office & Showroom Oosteroever
Hendrik Baelskaai 12a, 8400 Oostende

T +32 (0)59 51 11 15
M info@groepversluys.be
nl / fr / en

Versluys plaatst meer dan 1400 zonnepanelen op hoofdzetel in Oostende

11 mei 2023
Zonnepanelen Versluys Oostende

Om zijn klimaatambitie alle kracht bij te zetten heeft projectontwikkelaar Versluys Groep meer dan 1400 zonnepanelen geïnstalleerd op de daken van zijn hoofdzetel in Oostende. De volledige installatie produceert 450 MWh/jaar wat overeenkomt met het jaarlijkse energieverbruik van ongeveer 150 gezinnen.


Deze investering maakt deel uit van een groter klimaatplan waarbij Versluys Groep zijn hoofdzetel in Oostende via een reeks investeringen wil uitbouwen tot een 100% ‘Green House Hub’. De groene energie geproduceerd met zonnepanelen op het dakoppervlak zal integraal de eigen energiebehoefte dekken waarbij de overtollige energie zal terug geleverd worden aan het net. Naast de zonnepanelen is ook een uitgebreid netwerk van laadpalen geïnstalleerd dat tevens gebruik maakt van de groene stroom opgewekt door de zonnepanelen.

De voorbije jaren werden ook reeds verschillende warmtepompsystemen in gebruik genomen die deels instaan voor zowel de verwarming als de koeling van de kantoorgebouwen. Ook op Oosteroever in Oostende, waar Versluys momenteel een nieuwe trendy stadswijk bouwt, zullen in de toekomst investeringen gebeuren met onder meer de installatie van een laadpalennetwerk. De installatie en het onderhoud van de zonnepanelen en laadpalen zal gebeuren in samenwerking met het bedrijf Extra-Power uit Beernem. De laadpalen van het Belgische groeibedrijf Smappee, zijn een state-of-the-art ontwikkeling met een ingebouwde intelligentie die elektrische wagens slim, veilig en optimaal met zonne-energie kunnen opladen.


" Met onze ‘Green House Hub’ verkleinen we onze ecologische voetafdruk "

Bart Versluys - CEO Versluys Groep

“Ik ben bijzonder verheugd dat wij als gerenommeerde projectontwikkelaar met een eigen klimaatplan een belangrijke voortrekkersrol kunnen spelen in de bouwsector. Met de ontwikkeling van onze exclusieve nieuwbouwprojecten aan de Belgische en Nederlandse kust willen wij in de toekomst het voortouw nemen in energiezuinig wonen aan zee. In deze context is onlangs de iconische ‘Ensor Tower II’ op Oosteroever in Oostende aangesloten op het warmtenet. Met de investering in een 2.582 vierkante meter groot zonnepanelenpark op onze daken van de hoofdzetel, de geplande elektrificatie van ons wagenpark, de ingebruikname van warmtepompsystemen en de uitbouw van een heus laadpalennetwerk kunnen we verder evolueren naar een echte ‘Green House Hub’.”

“Op termijn willen we tevens op onze werven en projecten een 100% hernieuwbare energieproductie nastreven. Daarnaast hebben we de ambitie om zonnepanelen te voorzien op het dak van Cargo Village, een logistiek warehouseproject dat we momenteel realiseren op de luchthaven van Oostende-Brugge. Aansluitend op ons klimaatplan bestuderen wij ook de toepassing van nieuwe recyclagetechnieken en de eventuele mogelijkheden van circulair bouwen. Als bedrijf dat al meer dan 115 jaar actief is verkleinen wij op deze manier onze ecologische voetafdruk en dragen wij ook ruimschoots ons steentje bij om de algemene uitstoot van broeikasgassen drastisch te verminderen.”

Over Versluys Groep
Met meer dan 778 referentiegebouwen behoort Versluys Groep sinds 1908 tot één van de meest toonaangevende projectontwikkelaars in België en Nederland. In de historische haven van Oostende ontwikkelt en bouwt Versluys Groep het project Oosteroever. Deze volledig nieuwe stadswijk met bijna 1000 nieuwbouwappartementen en bijhorende handelszaken bevindt zich in een gevorderd stadium waarbij reeds een 10-tal deelfasen zijn afgewerkt of in ontwikkeling zitten. Versluys Groep heeft een 70-tal vaste werknemers in dienst en werkt dagelijks samen met een 250-tal mensen in onderaanneming. Om de groei te faciliteren is een nieuwe kantoorvleugel opgeleverd waardoor de oppervlakte van de hoofdzetel in Oostende is verdubbeld. Versluys Groep is naast de exclusieve residentiële projectontwikkeling actief in verschillende marktsegmenten. In 2020 werd de nieuwe vennootschap Versluys Logistics opgericht die zich toespitst op de logistieke vastgoedmarkt met in een eerste fase de realisatie van het logistieke ‘Cargo Village’, een state-of-the-art warehouseproject op de luchthaven van Oostende-Brugge.


copyright beeldmateriaal

Versluys Groep

-

Gegevens, tekst en fotomateriaal mag niet gekopieerd en/of hergebruikt worden zonder de uitdrukkelijke en voorafgaande toestemming van Versluys Groep. Versluys Groep, PR & Marketing - marketing@groepversluys.be
Verkoopkantoor
Sales Office & Showroom Oosteroever
Hendrik Baelskaai 12a, 8400 Oostende
T +32 (0)59 51 11 15
Hoofdzetel
Versluys HQ
Zandvoordestraat 465, 8400 Oostende
T +32 (0)59 70 89 83
info@groepversluys.be
Schrijf u in voor de nieuwsbrief