Projecten Oosteroever Interieur Versluys Newsroom Contact
Sales Office & Showroom Oosteroever
Hendrik Baelskaai 12a, 8400 Oostende

T +32 (0)59 51 11 15
M info@groepversluys.be
nl / fr / en

Welke impact hebben de nieuwe Vlaamse registratierechten op uw vastgoedinvestering?

22 oktober 2021
registratierechten


Registratierechten of verkooprechten zijn belastingen die u moet betalen bij de aankoop van vastgoed of bouwgrond. Elk gewest kan de tarieven afzonderlijk bepalen. De Vlaamse regering kondigde onlangs een grondige hervorming aan.


Wat is er beslist voor de aankoop van bestaande panden?
-

Met een verlaging van 6 naar 3 procent registratierechten op een bestaand pand wil Vlaanderen de drempel voor jongeren verkleinen om een eerste eigen woning te kopen. Om één en ander te compenseren in de begroting zal voor de aankoop van een bestaand pand als tweede woning het standaardtarief wel stijgen van 10 naar 12 procent.


Hoe zit de vork in de steel voor nieuwbouw?
-

Bij een nieuwbouw zal u op de bouwwerken nog steeds de huidige 21 procent btw moeten betalen. Als alle voorwaarden vervuld zijn voor het gunstregime sloop en heropbouw kan u genieten van 6 procent btw.
-
Koopt u een nieuwbouw dan zal bij de verkoop op plan of bij een combinatie van een terrein met nieuwbouw vanaf 1 januari 2022 op het grondgedeelte 12 procent registratiebelasting van toepassing zijn en op het overige deel 21 procent btw.


“ Hebt u een concrete nieuwbouwvastgoeddroom, finaliseer deze dan bij voorkeur nog dit jaar "U bent op zoek naar een nieuwbouwappartement als tweede verblijf.
Kan u nog genieten van de 10 procent registratiebelasting op het grondgedeelte?
-

Ja, als de verkoopcompromis nog dit jaar (2021) ondertekend wordt zou u bij de aankoop van een nieuwbouwappartement als tweede verblijf volgens de huidige regels kunnen genieten van 10 procent registratierechten los van het feit of uw eigenlijke akte doorgaat in 2021 of in 2022.

Opgelet want heel wat notarissen geven nu reeds aan dat door de vele aanvragen de administratie een achterstand dreigt op te lopen. Wacht dus niet met de aankoop van een nieuwbouwappartement. Hebt u een concrete nieuwbouw-vastgoeddroom, finaliseer deze dan bij voorkeur nog in oktober of begin november.Registreer nu vrijblijvend
-

Ons salesteam brengt u op de hoogte van ons uitgebreid projectaanbod en de eventuele mogelijkhedenAlle informatie, zowel onder de vorm van tekst, bestanden als beelden als eender welke andere vorm wordt door Versluys Groep enkel ten informatieve titel ter beschikking gesteld. Versluys kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de onjuistheden of tekortkomingen in de gegevens zoals die vermeld staan op de site. Incorrecte gegevens of tekortkomingen op de site geven geen recht op een financiële compensatie. De meegedeelde informatie op deze website zijn louter van algemene aard en kunnen onder geen enkele voorwaarde als juridische advies beschouwd worden. Deze gegevens mogen niet gekopieerd en/of hergebruikt worden zonder de uitdrukkelijke en voorafgaande toestemming van Versluys Groep.
-
Versluys Groep
PR & Marketing

marketing@groepversluys.be
Verkoopkantoor
Sales Office & Showroom Oosteroever
Hendrik Baelskaai 12a, 8400 Oostende
T +32 (0)59 51 11 15
Hoofdzetel
Versluys HQ
Zandvoordestraat 465, 8400 Oostende
T +32 (0)59 70 89 83
info@groepversluys.be
Schrijf u in voor de nieuwsbrief