Projecten Oosteroever Interieur Versluys Newsroom Contact
Sales Office & Showroom Oosteroever
Hendrik Baelskaai 12a, 8400 Oostende

T +32 (0)59 51 11 15
M info@groepversluys.be
nl / fr / en

GRANADA en Jochen Leën kiezen voor Oosteroever in Oostende

05 juni 2024
Jochen Leen omslagbeeld website 01

Met bijzondere trots kondigt Versluys Groep de komst aan van de prestigieuze GRANADA Gallery en de internationaal gerenommeerde Haute Joaillerie designer Jochen Leën. Vanaf het najaar zal u in het iconische One Baelskaai gebouw op Oosteroever in Oostende een uitzonderlijke collectie kunnen bewonderen van geologische zeldzaamheden en verzamelobjecten gaande van kostbare mineralen, fossielen, sieraden, edelstenen en unieke kunstvoorwerpen zoals schilderijen en dinosaurussen.


" Onze keuze voor Oosteroever als locatie voor GRANADA is een gezonde mix tussen een bewuste groeidroom die we ambiëren om ons op niche locaties te settelen en het goed gevoel dat de hele site ons geeft. "

Jochen Leën

" Hoewel het al 28 jaar geleden is dat ik in Oostende was, was ik bij de aankomst aan de One Baelskaai meteen overtuigd. De gehele site voelt als de belichaming van een moderne stad zoals die in 2024 zou moeten zijn. De materialen, architectuur en omgeving zijn buitengewoon inspirerend en vooruitstrevend naar Belgische normen.

De One Baelskaai is met de toonaangevende architectuur van Binst Architects wat mij betreft één van de meest indrukwekkende nieuwe gebouwen in België, een gedroomde locatie voor ons, een unieke kans om hier onze galerijactiviteiten uit te breiden, na onze gallerijen in Tucson, Arizona, La Butte aux Bois in Lanaken, Hotel Stiemerheide in Genk en Botanic Sanctuary in Antwerpen. Het geeft ons ook de ruimte om onze eclectische wereld van Natural History verder vorm te geven. De educatieve aspecten en samenwerkingen met kunstenaars zullen hier een prachtig podium krijgen.

Kortom, de unieke sfeer en vele mogelijkheden van Oosteroever passen perfect bij onze visie en ambities. Het is een ideale omgeving om onze creativiteit tot uiting te brengen en onze passie voor kunst en natuur met anderen te delen. "

The story of GRANADA

GRANADA Gallery is opgericht in 2015 in de Amerikaanse stad Tucson als eerbetoon aan ’s werelds grootste tentoonstelling over edelstenen, mineralen en fossielen. Vandaag is het uitgegroeid tot een internationaal topplatform dat synoniem staat voor de hoogste kwaliteit en producten gaande van geologische zeldzaamheden en verzamelobjecten tot natuurhistorische objecten, kunst en sieraden. In 2019 bundelden GRANADA de krachten met de gerenommeerde Belgische juweelontwerper Jochen Leën. Deze samenwerking heeft de horizon van GRANADA de voorbije jaren verder verbreed met eersteklas horeca, nieuwe partnerships en een thuisbasis in het prestigieuze Hotel La Butte aux Bois in Lanaken. De visie bestaat erin om GRANADA te blijven ontwikkelen en transformeren waarbij er continu grenzen verlegd worden en de wildste dromen worden nagestreefd.The Story of Jochen Leën


Als juweelontwerper van de eerste generatie en verzamelaar van zeldzame edelstenen heeft Jochen Leën een opmerkelijk kleurrijke en veelzijdige carrière opgebouwd. Sinds 2008 creëert Leën prestigieuze en hoogwaardige juwelen onder zijn gelijknamige merk waarbij hij voornamelijk gebruik maakt van zeldzame edelstenen. In zijn eigen atelier staat hij garant voor een uitmuntende kwaliteit van ontwerp tot afwerking. Het merk Jochen Leën heeft de voorbije jaren heel wat internationale bekendheid gekregen en wordt samen met GRANADA geassocieerd met kostbare edelstenen, sieraden en unieke kunstvoorwerpen zoals schilderijen en dinosaurussen.


Jochen Leën
La Butte aux Bois - Lanaken (BE)
Botanic Sanctuary - Antwerpen (BE)

-

Granady Gallery
Tucson - Arizona (US)
La Butte aux Bois - Lanaken (BE)
Hotel Stiemerheide - Genk (BE)
Botanic Sanctuary - Antwerpen (BE)

Q3 2024
One Baelskaai - Oosteroever Oostende (BE)


-
T +32 (0) 89 73 97 70
M info@jochenleen.net - W www.jochenleen.net

-
VOLG JOCHEN LEËN OOK OP INSTAGRAM

@jochenleen

@granada.gallery


copyright beeldmateriaal
Jochen Leën - GRANADA Gallery
-

Gegevens, tekst en fotomateriaal mag niet gekopieerd en/of hergebruikt worden zonder de uitdrukkelijke en voorafgaande toestemming van Versluys Groep. Versluys Groep, PR & Marketing - marketing@groepversluys.be
Verkoopkantoor
Sales Office & Showroom Oosteroever
Hendrik Baelskaai 12a, 8400 Oostende
T +32 (0)59 51 11 15
Hoofdzetel
Versluys HQ
Zandvoordestraat 465, 8400 Oostende
T +32 (0)59 70 89 83
info@groepversluys.be
Schrijf u in voor de nieuwsbrief