Projecten Oosteroever Interieur Versluys Newsroom Contact
Sales Office & Showroom Oosteroever
Hendrik Baelskaai 12a, 8400 Oostende

T +32 (0)59 51 11 15
M info@groepversluys.be
nl / fr / en

Met DOK zet Design Oostende voet aan wal op Oosteroever

26 november 2020
DOK

Design Oostende opent DOK op de Oosteroever

In november 2020 opende DOK op de Hendrik Baelskaai. Hiermee zet Design Oostende voet aan wal in de nieuwe stad die verrijst op de Oosteroever. De broers Bruno en Maarten Jansseune zette op deze manier de tiende verjaardag van Design Oostende in de kijker met de opening van hun nieuwe concept gallery op de Baelskaai. Net als in de showroom op de Koninginnelaan, wil DOK haar klanten inspireren met frisse, tijdloze interieursettings waar design en kunst samenkomen in een stijlvolle mix. Met een jong team van gedreven interieurvormgevers en architecten biedt Design Oostende haar klanten een totaalaanpak. Veel kopers van appartementen op de Oosteroever, zijn immers op zoek naar interieurprofessionelen die hen van A tot Z adviseren.

Kunst krijgt een belangrijke plaats bij DOK want kunst en interieurdesign zijn voor Design Oostende complementair. Een schilderij of beeldhouwwerk geeft persoonlijkheid aan een interieur. DOK presenteert gevestigde waarden zoals Raveel, Alechinsky en Panamarenko met een sterke focus voor opkomend Belgisch talent. Elk seizoen kiest DOK één centrale artiest. Zijn of haar werken zullen dan voor enkele maanden de interieursettings in DOK kleuren.


“Wij begeleiden onze klanten van A tot Z bij de inrichting van hun interieur”


Maarten & Bruno Jansseune - zaakvoerders Design Oostende

"Wij begeleiden onze klanten stap voor stap bij de inrichting van hun interieur, van de indeling van de ruimte tot de eindstyling met accessoires”, vertelt Bruno Jansseune. Wij gaan daarbij niet enkel op zoek naar de juiste designmeubelen, maar realiseren ook totaalontwerpen en begeleiden mensen bij de zoektocht naar geschikte aannemers. Voor tweede-verblijvers willen wij zo een ankerpunt zijn. Daarom is de opening van DOK, onze nieuwe uitvalsbasis op de Hendrik Baelskaai, een logische stap. Qua naamgeving kozen wij voor DOK daar deze zowel verwijst naar de dokken op de Oosteroever als een uitbreiding is van DO, de showroom in de Koninginnelaan.”


Design Oostende Oosteroever


Tot het einde van 2020 zijn bij DOK werken te zien van Steve Locatelli. Deze Brusselse artiest begon zijn carrière in de jaren 90 als street artist in de Brusselse metro. Vandaag vinden zijn schilderijen en 3D-werken hun weg tot in Rusland en New York. Locatelli is vooral bekend voor kleurrijke werken met in de hoofdrol ‘skulls’. Het rauwe kantje van de werken van Steve Locatelli past volgens Design Oostende bij DOK en de Oosteroever. De historische maritieme site die nu een transformatie ondergaat, heeft al heel wat kunst te bieden, zoals de street art-installaties van kunstenfestival The Crystal Ship en twee unieke stukken van de Berlijnse muur die sinds kort op de Oosteroever een plek kregen.


DOK is elke dag open van 10u tot 12u30 en van 14u tot 18u, behalve op woensdag en zondagvoormiddag

-

DOK Hendrik Baelskaai 8 - 8400 Oostende (Oosteroever) T 059 80 10 20
info@designoostende.be - www.designoostende.beGegevens, tekst en fotomateriaal mag niet gekopieerd en/of hergebruikt worden zonder de uitdrukkelijke en voorafgaande toestemming van Versluys Groep. Versluys Groep, PR & Marketing - marketing@groepversluys.be
Verkoopkantoor
Sales Office & Showroom Oosteroever
Hendrik Baelskaai 12a, 8400 Oostende
T +32 (0)59 51 11 15
Hoofdzetel
Versluys HQ
Zandvoordestraat 465, 8400 Oostende
T +32 (0)59 70 89 83
info@groepversluys.be
Schrijf u in voor de nieuwsbrief