Projecten Oosteroever Interieur Versluys Newsroom Contact
Sales Office & Showroom Oosteroever
Hendrik Baelskaai 12a, 8400 Oostende

T +32 (0)59 51 11 15
M info@groepversluys.be
nl / fr / en

Dalende hypotheekrente doet vastgoedmarkt herleven

12 januari 2024
Oosteroever website nieuwsbericht hypotheekrentes 12 01 2024

In 2023 kende de curve van de hypotheekrentes een spectaculaire klim tot gemiddeld 4 procent in november. Aan deze klim is nu een einde gekomen. De voorbije weken is de hypotheekrente fors gedaald, een daling die bovendien sneller verloopt dan algemeen werd verwacht.

Voor kandidaat-kopers heeft deze dalende rente een bijzonder gunstige invloed. Wie in november 250.000 euro op 20 jaar leende, betaalde met een rentevoet van 3,9 procent, 1.493 euro per maand af. Wie hetzelfde bedrag nu leent tevens op 20 jaar, met een rentevoet van gemiddeld 3,3 procent, zal 1.418 euro per maand afbetalen. Op enkele weken tijd betaalt u dus voor hetzelfde kredietbedrag 75 euro minder per maand. Als we dit over de totale looptijd van de lening bekijken bespaart u bijna 18.000 euro aan rente.


“ Heel wat kandidaat-kopers en investeerders vinden terug de weg naar de vastgoedmarkt ”

Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat door de lagere woonrentes de banken ook een toegenomen activiteit zien waarbij heel wat kandidaat-kopers en investeerders terug hun weg vinden naar de vastgoedmarkt. De daling van 0,6 procent op een doorsnee kredietdossier zal dus de komende weken verder doorsijpelen bij heel wat potentiële kopers waardoor de vraag naar huizen en appartementen opnieuw zal toenemen.

-

De meeste experts gaan er bovendien vanuit dat de rente dit jaar niet al te veel meer zal zakken. De huidige situatie is immers een voorafname op de algemene veronderstelling dat de ECB (de Europese Centrale Bank) zijn basisrente dit jaar gradueel zal verlagen.


Bent u op zoek naar een nieuwbouwappartement aan zee?
Alle informatie, zowel onder de vorm van tekst, bestanden als beelden als eender welke andere vorm wordt door Versluys Groep enkel ten informatieve titel ter beschikking gesteld. Versluys kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de onjuistheden of tekortkomingen in de gegevens zoals die vermeld staan op de site. Incorrecte gegevens of tekortkomingen op de site geven geen recht op een financiële compensatie. De meegedeelde informatie op deze website zijn louter van algemene aard en kunnen onder geen enkele voorwaarde als juridische advies beschouwd worden.
-
Deze gegevens mogen niet gekopieerd en/of hergebruikt worden zonder de uitdrukkelijke en voorafgaande toestemming van Versluys Groep.
Versluys GroepPR & Marketing marketing@groepversluys.be
-
Bijkomende bronvermelding
De Standaard

Verkoopkantoor
Sales Office & Showroom Oosteroever
Hendrik Baelskaai 12a, 8400 Oostende
T +32 (0)59 51 11 15
Hoofdzetel
Versluys HQ
Zandvoordestraat 465, 8400 Oostende
T +32 (0)59 70 89 83
info@groepversluys.be
Schrijf u in voor de nieuwsbrief