Projects Oosteroever Interior Versluys Newsroom Contact
Sales Office & Showroom Oosteroever
Hendrik Baelskaai 12a, 8400 Oostende

T +32 (0)59 51 11 15
M info@groepversluys.be
nl / fr / en

Topchocolatier Olivier Willems opent zijn deuren op Oosteroever - kopie

22 August 2023
Ensor Tower II modelapp omslagfoto website“Dit project vormde een uitdaging maar ook een luxe. Voor dit project bestonden al plannen die vrij concreet waren. Versluys had al grotendeels bepaald hoeveel appartementen met welke oppervlaktes er zouden komen, en ook de indeling van die ruimtes lag in grote lijnen al vast." We konden heel experimenteel de gevel en terrassen onderzoeken op vlak van vorm, uitstraling en materialisatie.


Niet bij elk project kan je zo in detail treden tijdens een onderzoek. Heel vaak word je gehinderd door strenge budgeteisen. Die vereisten waren er nu ook wel, maar ze bevonden zich toch in een iets andere grootteorde.”


" Maak kennis met onze hoogstaande afwerkingsgraad en bezoek het Ensor Tower modelappartement "

MAAK HIER UW AFSPRAAK


" De nieuwe woonwijk Oosteroever straalt één en al kwaliteit en innovativiteit uit, twee belangrijke kernwaarden die we ook bij Dresen hoog in het vaandel voeren "

“Ik ben bijzonder verheugd dat wij als gerenommeerde projectontwikkelaar met een eigen klimaatplan een belangrijke voortrekkersrol kunnen spelen in de bouwsector. Met de ontwikkeling van onze exclusieve nieuwbouwprojecten aan de Belgische en Nederlandse kust willen wij in de toekomst het voortouw nemen in energiezuinig wonen aan zee. In deze context is onlangs de iconische ‘Ensor Tower II’ op Oosteroever in Oostende aangesloten op het warmtenet. Met de investering in een 2.582 vierkante meter groot zonnepanelenpark op onze daken van de hoofdzetel, de geplande elektrificatie van ons wagenpark, de ingebruikname van warmtepompsystemen en de uitbouw van een heus laadpalennetwerk kunnen we verder evolueren naar een echte ‘Green House Hub’.”

FOCUS OP FAÇADE
-

“Voor dit dossier moesten wij op planbasis niet in detail treden, wat ons toeliet om de focus 100% op de buitenkant te leggen. De luxeappartementen zijn groot en Versluys wist dat ze op planbasis, op die ligging, al een verkoopbaar project hadden. Alleen hebben zij niet de expertise om grensverleggende gevels te ontwerpen. Vandaar dat ze bij ons aanklopten."

"De gevel weerspiegelt het karakter van de site, havengebied en kust. De terrassen met hun expressieve terrasranden geven het complex een unieke uitstraling en maritiem karakter. De glooiingen van het gebouw gaan mee met het golvende karakter van het voorliggende duinlandschap en de zee. Golvende doorlopende glazen balustrades reflecteren licht, lucht en water.”

Over Versluys Groep
Met meer dan 778 referentiegebouwen behoort Versluys Groep sinds 1908 tot één van de meest toonaangevende projectontwikkelaars in België en Nederland. In de historische haven van Oostende ontwikkelt en bouwt Versluys Groep het project Oosteroever. Deze volledig nieuwe stadswijk met bijna 1000 nieuwbouwappartementen en bijhorende handelszaken bevindt zich in een gevorderd stadium waarbij reeds een 10-tal deelfasen zijn afgewerkt of in ontwikkeling zitten. Versluys Groep heeft een 70-tal vaste werknemers in dienst en werkt dagelijks samen met een 250-tal mensen in onderaanneming. Om de groei te faciliteren is een nieuwe kantoorvleugel opgeleverd waardoor de oppervlakte van de hoofdzetel in Oostende is verdubbeld. Versluys Groep is naast de exclusieve residentiële projectontwikkeling actief in verschillende marktsegmenten. In 2020 werd de nieuwe vennootschap Versluys Logistics opgericht die zich toespitst op de logistieke vastgoedmarkt met in een eerste fase de realisatie van het logistieke ‘Cargo Village’, een state-of-the-art warehouseproject op de luchthaven van Oostende-Brugge.Gegevens, tekst en fotomateriaal mag niet gekopieerd en/of hergebruikt worden zonder de uitdrukkelijke en voorafgaande toestemming van Versluys Groep. Versluys Groep, PR & Marketing - marketing@groepversluys.be
Sales office
Sales Office & Showroom Oosteroever
Hendrik Baelskaai 12a, 8400 Oostende
T +32 (0)59 51 11 15
Headquarters
Versluys HQ
Zandvoordestraat 465, 8400 Oostende
T +32 (0)59 70 89 83
info@groepversluys.be
Sign up for the newsletter