Projects Oosteroever Interior Versluys Newsroom Contact
Sales Office & Showroom Oosteroever
Hendrik Baelskaai 12a, 8400 Oostende

T +32 (0)59 51 11 15
M info@groepversluys.be
nl / fr / en

Rush op luxevastgoed aan zee

15 July 2021
OPY2098


Versluys Groep realiseerde de eerste zes maanden van dit jaar een recordverkoop waarbij vooral de gemiddelde verkoopwaarde per appartement historisch hoog lag

De eerste zes maanden van 2021 verkocht Versluys Groep 93 nieuwbouwappartementen met een gemiddelde verkoopwaarde van ongeveer 1 miljoen euro exclusief de kosten. De rush naar luxevastgoed begon vorig jaar in de zomer en is begin dit jaar enkel nog verder toegenomen. Als projectontwikkelaar is Versluys actief in Oostende, Bredene, Knokke en het Nederlandse Cadzand-Bad. Om de enorme vraag op te vangen beschikt Versluys Groep momenteel nog over een uit te voeren pipeline van ongeveer een 1000-tal exclusieve nieuwbouwappartementen.


In onze meer dan 113 jarige geschiedenis hebben we zo’n stormloop op luxevastgoed nog nooit meegemaakt.

Bart Versluys - CEO Versluys Groep

"Heel wat mensen zijn op zoek naar een luxe appartement aan de Kust waarbij ze vooral een voorkeur hebben voor nieuwbouwappartementen met zeezicht, een ruim terras en een hoogstaande afwerkingsgraad. Met een referentielijst van meer dan 775 uitgevoerde exclusieve projecten behoort Versluys Groep tot één van de meest toonaangevende projectontwikkelaars in België en Nederland. Vooral de projecten op de Oosteroever site in Oostende zijn bijzonder gegeerd. Maar ook in het mondaine Knokke en het prachtige Nederlandse Cadzand-Bad is heel veel interesse. Drie factoren liggen aan de basis van deze uitzonderlijke vastgoedhausse aan de Kust. Ten eerste zijn er de historisch lage rentes die als een ultieme katalysator de luxevastgoed markt aanvuren. Ten tweede is er het fenomeen van negatieve rentes waarbij heel wat vermogende Belgen dit jaar zullen moeten betalen op hun geparkeerd spaargeld bij de bank. Een vastgoedinvestering is in deze context een volwaardig alternatief. Een vastgoedbelegging garandeert immers een mooi rendement en is grotendeels inflatiebestendig. Als derde punt werden tijdens de coronapandemie de vele voordelen van wonen aan zee herontdekt. De kust is dichtbij, veilig en staat synoniem voor vrijheid, genieten en een hoge levenskwaliteit."


De eerste Ensor Tower in Oostende is volledig uitverkocht en wordt binnenkort opgeleverd

Het exclusieve Ensor Tower project op de Oosteroever in Oostende omvat 206 nieuwbouwappartementen verdeeld over twee iconische torens. De eerste Ensor Tower met 109 appartementen werd reeds volledig uitverkocht en zal binnenkort opgeleverd worden. Ook de tweede Ensor Tower met zijn 97 appartementen is heel populair. Met een voorverkoop van reeds 75 % zijn er nog slechts een 25-tal appartementen te koop. De eigenlijke ruwbouwwerken van de tweede Ensor Tower bevinden zich op de 10de verdieping. Gezien de overweldigende interesse lanceerde Versluys Groep onlangs het prestigieuze Trinity project op de Oosteroever. Residentie Trinity omvat 59 exclusieve appartementen met adembenemende uitzichten op de zee, duinen, Fort Napoleon en de toekomstige jachthaven. Versluys Groep noteert ook voor dit nieuwe project heel wat belangstelling waarbij tijdens de eerste lanceerweken reeds meer dan 20 % verkocht werd op plan.


Oosteroever in Oostende is de voorbije jaren uitgegroeid tot een hippe trendy stadswijk

De voorbije vijf jaar is de Oosteroever site ter hoogte van Fort Napoleon getransformeerd tot een bruisende nieuwe stadswijk met heel wat kwalitatieve horeca en trendy handelszaken. De site beschikt over verschillende architecturale eyecatchers met onder meer het iconische Baelskaai 12 en zijn kenmerkende outdoor zwembaden, de Ensor Towers als visuele landmarks en One Baelskaai als ultiem vlaggenschip. Ondertussen zijn zowel de statige Hendrik Baelskaai als Victorialaan volledig vernieuwd tot brede elegante wandelboulevards. Geen enkele locatie aan zee combineert zoveel unieke voordelen als de Oosteroever. De site bevindt zich vlakbij de zee, is omgeven door water en voorzien van heel wat groenzones en duinen met veel plaats voor recreatie en ontspanning.Gegevens, tekst en fotomateriaal mag niet gekopieerd en/of hergebruikt worden zonder de uitdrukkelijke en voorafgaande toestemming van Versluys Groep. Versluys Groep, PR & Marketing - marketing@groepversluys.be
Sales office
Sales Office & Showroom Oosteroever
Hendrik Baelskaai 12a, 8400 Oostende
T +32 (0)59 51 11 15
Headquarters
Versluys HQ
Zandvoordestraat 465, 8400 Oostende
T +32 (0)59 70 89 83
info@groepversluys.be
Sign up for the newsletter